Sund (sød) søndag? | KunimoriYoga

Sund (sød) søndag?

 

 

Søndag er helt speciel. Jeg elsker at have tid til familien, hjemmet…og mig selv. Og så er jeg ofte ret glad for noget sødt (også) om søndagen.

Derfor tog jeg for en del år siden på et bagekursus. Vel at mærke et af den glutenfrie, sukkerfire slags. Og det var en super dag. Vi fik afprøvet en masse opskrifter og det hele endte i et overdådigt kagebord af den anden verden.

Min familie er vant til at jeg navigerer udenom sukker-hvinende-sødt. Hvis der skal snask i kroppen, så lad det være af den bedste slags. Så det har været lidt af en kunst at finde frem til noget alle i familien jubler over.

Der er dog én opskrift der har hængt ved. Jeg har ændret, tilføjet og afprøvet. I årevis. NU er den lige i skabet. Selv mine unger elsker den.

Jeg snakker om choko-muffins UDEN sukker og gluten. Så blød i smagen og konsistensen at den smelter i munden og du bare må have flere. Derfor er der til ca 16 muffins i opskriften.

 

Skal vi ikke snart ha' de der sunde muffins igen?

 

Jo, det skal vi…og her er opskriften:

276 gr udstenede dadler

250 gr mandler (kan også blandes med lidt hasselnødder, for mere nougat-agtig smag)

200 gr smør / kokosolie

5 æg

4 spsk kakaopulver

3 tsk Maldon salt

3 tsk lakridspulver

 

Smelt smørret i en gryde.

Blend mandler til mel (ikke alt for fint, der må godt være lidt “bid”).

Blend dadler med æg. Bland med melet, det smeltede smør, kakao, salt og lakridspulver.

Røres sammen til en ensartet dej.

Kommes i muffinforme og bages i ca 15-20 minutter ved 160 grader (varmluft).

De skal være lidt bløde i midten, så lad endelig være med at “tør” bage dem.

Afkøles, serveres med friske blåbær og evt lidt is til.

Hvis der er flere tilbage når aftenen er slut, så gem dem i lufttæt beholder, gerne i køleskabet.

 

Om de kan fryses? Jeg ved det helt ærligt ikke. Der er aldrig nogen der har “overlevet” længe nok til at nå fryseren:)).

 

Lad mig endelig vide hvad du syntes,

 

Kærligst

 

No Comments

Leave a reply