Grøn hudpleje – dyre dråber eller discount?

Butikkerne bugner af grøn hudpleje, naturlig hudpleje, økologisk hudpleje (kært barn har alt for mange navne). Med priser svingende fra kr. 179.- til kr. 1.190.- (begge priser for 100 ml) kan det være fristende at lade prisen være det afgørende. Men hvor grønne produkter kan du få for “gule” priser?

Jeg har aldrig været tilhænger af urimeligt dyre hudpleje produkter. Jeg mener, Dr.Hauschka lavaer hudplejeprodukter baseret på biodynamisk og økologisk dyrkede planter, håndplukket af positivt tænkende mennesker (jep, not kidding. Jeg har været på besøg i deres have, og der er ingen adgang for medarbejdere med en “off” dag, eller mobiltelefoner for den sags skyld). Alligevel koster en ansigtscreme kun kr. 210.- for 30 ml (100ml = kr. 700.-).

Så hvad er det du betaler for når du køber en creme til kr. 4.900 (for 100 ml)? Som de dyre damer selv siger; en masse research, test og afprøvning på dyre laboratorier. Dertil nogle gange brugen af en ekspert, som da Dr. Andrew Weil delte viden med Origins.

Men så kommer vel ingredienserne? Nej, desværre ikke altid. Langt det meste du betaler for er….emballage og markedsføring (og transport fra producenten til din forhandler)! Rimelig død sygt, ikk’?

Derfor kan det være super interessant at se dit skønhedsbudget efter i sømmene, for det er absolut ikke altid at pris og effekt følges ad.

Egentlig havde jeg forsvoret at jeg ville kaste mig over produktsalg på mit nye skønheds atelier. Jeg har tidligere haft eget øko-spa med en halv bondegård bundet i varelager, og har absolut ingen intentioner om at ende der igen.

Det var indtil jeg fik anbefalet Bettes…og så fik piben en anden lyd. Her er nemlig vores egen danske udgave af dr.hauschka, i en form der passer til mit moderne kvindeliv. Kvinden bag er super sympatisk, lyn skarp, vanvittig dedikeret og bedst af alt; super nørdet! Det med brugen af urter har hun lært fra sin mor (som har lært det fra sin mor). Bedst af alt er konsistenserne. Aldrig har jeg oplevet så flødeskums-lækker-luftig-nærende ansigtscreme (slår også de mere syntetiske af slagsen).

Vildest af alt er dog prisen. Hvordan Mette (kvinden bag Bettes) kan lave håndrørt, økologisk, nutidig hudpleje til den pris er mig en gåde. Eller nok snarere, det udpensler de barske realiteter: du betaler alt for ofte for meget og får for lidt når det kommer til skønhedsprodukter!

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *