Om Yoga Själ

Om Yoga själ

Yoga Själ kan du bruge som tørklæde, sjal eller svøb når du mediterer eller er til yoga. 

Du kan selvfølgelig også bruge dit Yoga Själ til alt muligt andet, ikke mindst til at holde dig varm i løbet af dagen (jeg har nærmest boet i mit sjal de sidste 16 år).

Alle tørklæder er i 100% kashmere uld fra Kashmir provinsen i Indien, vævet i den fineste diamantvævning, som giver et smukt spil i lyset. 

Firmaet bag har en lang tradition for at støtte de lokale landsby samfund ved at etablere simple produktions anlæg (væve m.m.) i landsbyerne.

Det betyder at dit Yoga Själ er produceret af lokale farmere i deres egen landsby.

Du kan få Yoga Själ i 3 størrelser:

Lille: 70 x 200 cm, fantastisk som tørklæde

Mellem: 100 x 200 cm, fantastisk som savasana sjal

Stor: 135 x 270 cm, fantastisk som svøb til siddende meditation / liggende savasana (hvis du vil være helt sikker på at holde dig varm, også når hænder/arme er godt ud til siderne:).

I videoen herunder kan du se størrelserne “in action” :).

 

Jeg siger i starten at det er 20 cm langt…det er selvfølgelig pjat, det er 2 meter langt:)

 

Historien bag yoga själ

Det er mere en 17 år siden jeg fik mit første yoga sjal. Faktisk langt inden jeg var begyndt at interessere mig for yoga.

Jeg fik mit sjal i barselsgave af en skøn parkistansk kvinde, og har gået med det lige siden. Først som tørklæde og senere som helt uundværligt yoga sjal.

For et par år siden begyndte det at blive ret så mørt og jeg begyndte at kigge mig om efter et nyt. Blødt, smukt og stort nok til både at være tørklæde og yoga sjal på samme tid.

Den korte version er: det fandtes ikke. Derfor har jeg brugt det sidste års tid på at lede med lys og lygte efter det helt rigtige yoga sjal. Det er nu fundet, og Yoga Själ er nu klar til dig også:).

pas godt på dit yoga själ

Vask dit Yoga Själ så lidt som overhovedet muligt (for et bibeholde uldens selvrensende effekt).

Hvis dit Yoga Själ kommer til at lugte (fx tobak, bilos, bålrøg m.m.), så hæng det blot på en tændt radiator, så vil lugten typisk forsvinde. Virker faktisk meget bedre end at hænge det ud til luftning:).

Skulle det alligevel blive nødvendigt, så dyp det i koldt (eller max 30 grader varmt) vand evt tilsat få dråber uldvask. Kram vandet forsigtig ud (ikke vride eller sno) og læg dit Yoga Själ til tørre (aldrig i solen, så afbleges farven).

Når det er helt tørt kan du lige så forsigt stryge det (på svag varme).

Du kan opleve at der løber et par rækker i hver sin ende af sjalet. Det burde stoppe efter et par rækker, ellers så gør som i videon her (som de har optaget specielt til os)

Sådan er dit yoga själ kommet til verden

I Kashmir arbejder mænd og kvinder med deres helt originale håndværk, nemlig at spinde og væve ulden fra geder der går vildt i Himalaya delen af regionen Kashmir. Fra tidlig sommer indsamles ulden fra dit fritgående geder.

Herefter spindes ulden til tråde der sidenhen bruges til vævningen. Først efter vævningen vaskes ulden/sjalet.

Ialt er 9 familier involveret i hele processen, en måde at støtte de lokale landsbyer, men også en måde at bevare det gamle håndværk (som ellers langsomt er ved at blive overtaget af stor-produktion).

Derfor kan du også opleve at der er farveforskelle i de forskellige produktioner. Af samme grund kan der opstå ventetider på levering.